Volta Catalunya 1925: Una exhibició a Figueres li val a Muç Miquel per guanyar la seva segona “Volta”

La setena edició de la Volta a Catalunya va disputar-se a finals de maig, en paral·lel al Giro d’Itàlia. La prova tornava a estar reservada a només corredors nacionals.

Classificació general

  1. Miquel MUÇ (ESP) 28h36m12s
  2. Jaume JANER (ESP) +5m10s
  3. Teodoro MONTEYS (ESP) +10m9s
  4. José BUSQUÉ (ESP) +13m15s; 5. Juan JUAN (ESP) +17m54s; 6. Salvador CODORNIÚ (ESP) +24m1s; 7. Jose Mª SANS (ESP) +24m45s; 8. Antonio TORRES (ESP) +25m44s; 9. Gabriel CRUZ (ESP) +34m52s; 10. Guillermo ANTÓN (ESP) +39m27s; (…) i 31. Fernando MUNNÉ (ESP) +14h10m28s

A dos quarts de tres de la matinada, sortiren 46 corredors des de la Casa Klein de Barcelona. Sota la foscor de la nit, els fanals dels cotxes de l’organització servien per enllumenar la carretera. En una primera etapa molt similar a la de l’any anterior, el grup va rodar amb tranquil·litat fins arribar a Sant Feliu de Guíxols, on la punxada d’un dels favorits, Jaume Janer, va provocar que Miquel Muç i els seus companys acceleressin el ritme. Janer, però, tornava a enllaçar a Palamós després d’un esforç titànic. Després del reagrupament tot feia indicar que es presenciaria un esprint a Figueres, però a La Bisbal de l’Empordà tot va canviar: en un control, el gran grup es veié amb l’obligació d’aturar-se per signar i avituallar-se, fins que algú va fer córrer la veu dient que el reglament no obligava a aturar-se en aquest punt. Això provocà l’atac immediat de Muç al qual Janer va enganxar-se a la seva roda. Amb tot el grup fraccionat per darrere, Muç observava a un Janer fatigat -encara pesava la persecució anterior- i va demanar-li un relleu que li fou negat. Muç aprofità la debilitat del seu rival i va marcar un ritme infernal que va acabar aïllant el seu rival. Des de Sant Pere Pescador fins a Figueres -20 quilòmetres- Muç cavalcà en solitari i assolí una renda de 4 minuts a l’arribada. Els cotxes que el seguien deien que l’agulla del comptaquilòmetres no baixà dels 40 km/h.

Jaume Janer i Miquel Mució – Foto: (Desconegut)

Les següents etapes van ser de control i de conformació per part de la majoria de corredors. El fet que es va arribar a l’esprint a les quatre etapes següents en són una mostra. A Vic -tot i haver de superar Santigosa- l’esprint podria haver estat de més d’una vintena de corredors si no fos perquè dos cavalls espantats van deslligar-se del seu carruatge i van cavalcar, durant cinc quilòmetres, a la carretera entre els corredors. Alguns van decidir apartar-se i d’altres, entre ells els favorits, accelerar. Jaume Janer s’imposava a l’esprint de la segona etapa.

Si hi havia algú que no acabava de conformar-se amb la situació era Jaume Janer, l’egarenc va provar d’assaltar un dels punts febles de Muç: els descensos, però va fracassar per mala sort. Janer es llançà al descens de Can Maçana, però, quan ja havia obert forat, va trencar la roda i va caure. Va continuar gràcies a la roda que li prestà un company, Cebrián Farré. A Igualada lluità per l’esprint però fou tercer, Teodoro Monteys fou qui en sortí victoriós.

La penúltima etapa, entre Igualada i Reus amb pas per Lleida, fou llarga i sota la pluja. Els corredors van evitar prendre riscos i només es van moure els favorits al Coll de Lilla, tot i que no van arribar a separar-se. Jaume Janer va tornar a provar-ho al descens, però continuà amb l’infortuni i patí una sortida de cadena. El grup enllaçà amb ell, però el de Terrassa aconseguia refer-se i tornava a imposar-se a l’esprint de Reus.

L’egarenc Jaume Janer – Foto: Claret

La “Volta” acabà a Barcelona en una etapa sense gaires fets destacats. El grup entrà per l’Avinguda de l’Exposició de Montjuïc i Jaume Janer assolí la seva tercera victòria d’etapa en aquesta edició mentre que Miquel Muç guanyava la seva segona “Volta”. Però què hauria passat si la sort no hagués jugat en contra de Janer?

Musió, Mució, Mussió, Muç…?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: